Hvad er Hosted Virtual Services?

VDI (Virtual Desktop Infrastructure) er en teknologi til PC-virtualisering, hvor et operativsystem til stationære computere (OS) – typisk Microsoft Windows – kører og administreres i et lokalt datacenter eller et datacenter i skyen. Det virtuelle desktop leveres via et netværk til en enhed, som giver brugeren mulighed for at interagere med operativsystemet og de apps, som om det kørte lokalt. En enhed kan være en traditionel PC, tynd klient eller en mobilenhed som f.eks en tablet.

Hvorfor skulle jeg have en computer i skyen?
Der er masser af måder at bruge en virtuel desktop infrastruktur.

Et eksempel kunne være, at forene din arbejdsstyrke mere frit. Personalet kan flytte fra kontor til kontor eller fra rum til rum og har fri adgang til deres eget skrivebord, uanset hvor de er. Dette hjælper dem med at udføre deres job med færre begrænsninger og giver dem adgang til vigtige arbejdsfiler, uanset hvor de er.

Hvis du ønsker at tage dette til et andet niveau, kan du endda bruge en VDI til at styre et netværk af helt fjernarbejdere. Internationale medarbejdere kunne udnytte din virksomheds computersystem uden at skulle konfigurere de enkelte maskiner, og du kan spare en masse penge på kontorlokaler eller dyre computere.

Her er et par af fordelene ved en virtuel skrivebordsinfrastruktur:

  • Fleksibilitet & lagerplads. Med et netværk af virtuelle skriveborde kan du effektivt have flere computere uden faktisk at skulle bruge computerne til at være fysisk der – og du kan få adgang til dem alle fra fjerntliggende steder, hvilket giver dig større fleksibilitet.
  • Mere sikkerhed. De fleste virtuelle skriveborde er “non-persistent”. Det betyder, at når du lukker din virtuelle computer ned, bliver eventuelle midlertidige filer fjernet, som kan hjælper med at forhindre virus eller malware i at inficere dit netværk.
  • Administrer flere computere. Hvis du har en virtuel skrivebordsinfrastruktur, kan du foretage ændringer af alle stationære pc’er i netværket på få sekunder. Med en traditionel hardwareinfrastruktur kræver dette en kompleks teknisk opsætning i dit lokale, eller du skal foretage ændringer i hver enhed manuelt.
  • Mere effektiv. Virtuelle skrivebordsinfrastrukturer kan gøre mere effektiv brug af processorkraft i perioder med kraftig brug.
  • Kompatibilitet. En virtuel skrivebordsinfrastruktur sikrer, at alle virtuelle skriveborde er kompatible med programmer og applikationer – du behøver ikke bekymre dig, hvis et program fungerer på den ene computer, fungerer det på alle steder.

Selvfølgelig er en anden stor fordel ved en virtuel desktop infrastruktur, at det kan være betydeligt billigere end at styre et fysisk netværk af computere.

Eksempel vis kunne man give flere brugere adgang til det samme operativsystem ved blot at oprette en skabelon, der bliver brugt på alle virtuelle maskiner. Du administrerer den ene centrale version, og ændringer til den bliver rullet ud på alle brugerne.

Bring your own device (BYOD) fungere også godt med VDI. Hvor brugerne bringer deres egne enheder ind på arbejdspladsen, eliminerer fuldt fungerende virtuelle skriveborde behovet for at integrere apps i brugerens personlige fysiske enhed. I stedet kan brugerne hurtigt få adgang til et virtuelt skrivebord og bruge virksomhedsprogrammer uden yderligere konfiguration.

Da alle data findes i datacenteret og ikke på enheden, er der betydelige sikkerhedsfordele ved VDI. En tyv, der stjæler en bærbar computer fra en VDI-bruger, kan ikke tage nogen data fra slutpunktsenheden, fordi der ikke er gemt data på den.